Woensdag 6 februari 2019 om 20u

 

Voordracht: "Kinderen zijn geen puppy's"

 

Kinderen-zijn-geen-puppys vierkant

 

Over opvoeden zonder straffen en belonen

Straffen en belonen blijkt in sommige situaties een handige manier om het ‘gewenste’ gedrag te verkrijgen bij kinderen. In vele gevallen zijn er ook alternatieven en kan dit perfect vermeden worden.

We kijken naar de interne motivatie van het kind en hoe we deze kunnen benutten als motor van hun ontwikkeling. We reiken handvatten aan om kinderen te disciplineren op een manier die tegelijk ook je band met het kind positief versterkt. Verder verdiepen we ons in de drie belangrijkste redenen van probleemgedrag bij kinderen.

Jurgen Peeters, de spreker, heeft ervaring als leraar en is nu psychotherapeut en bemiddelaar. Hij verdiepte zich in familiesystemen, organisatiedynamiek en leiderschap. In 2009 werd hij de eerste Vlaamse Aware Parenting Instructor. Hij adviseert ouders en geeft al bijna jaar trainingen, lezingen en supervisie in de kinderopvang, het onderwijs en de jeugdzorg. Hij beschouwt zijn drie kinderen als zijn belangrijkste leraren.Door Jürgen Peeters, psychotherapeut bij De Onderstroom.

De voordracht gaat door in CC De Steiger Waalvest Menen, lokaal 3.